Κόσμος info.gr . Ο κόσμος μας!

Ευρώπη

Μάλτα

Μάλτα ιστορία

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μάλτα

Μάλτα ιστορία

Η Μάλτα είναι νησί και νησιώτικο κράτος στο κέντρο της Μεσογείου. Η Μάλτα είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών για πάνω από 5000 χρόνια. Σε όλους τους πολιτισμούς που την επηρέασαν χρωστάει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την πολυχρωμία της. Την Μάλτα την κατέκτησαν στην αρχαιότητα Φοίνικες, Καρθαγένοι, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί και άφησαν ο καθένας κάτι από τον πολιτισμό του στο νησιά.

Το 60 μ.Χ ο Απόστολος Παύλος έφερε τον χριστιανισμό στη Μάλτα. Οι Άραβες κατέκτησαν την Μάλτα το 870 μ.Χ και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του της γλώσσας της. Μέχρι το 1530 η Μάλτα ακουλουθούσε την τύχη του βασιλείου της κοντινής Σικελίας, μέχρι που ο βασιλιάς Κάρολος ο Ε' την χάρισε στους Ιωαννίτες ιππότες της Ιερουσαλήμ που μόλις είχαν διωχθεί από την Ρόδο από τους Τούρκους. Με τους Ιππότες της Μάλτας άρχισε μια καινούργια εποχή για την Μάλτα και μέχρι το 1798 που την κατέκτησε ο Ναπολέοντας. Το νησί άκμασε και πλούτισε χάρη και στην στρατηγική του θέση και στολίστηκε με πανέμορφα αρχιτεκτονικά μνημεία και καλλιτεχνικούς θησαυρούς. Την γαλλική κατοχή ακουλούθησε η αγγλική το 1800. Η κυριαρχία της Μεγάλης Βρετανίας στην Μάλτα κράτησε για 164 χρόνια και γιαυτό είναι πλήρως προσαρμοσμένη στο βρετανικό διοικητικό και νομοθετικό σύστημα. Το 1964 η Μάλτα έγινε ανεξάρτητη, το 1974 δημοκρατία και πλήρες μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης το 2004.

ΜΑΛΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κύπρος info.gr. Η Κύπρος στο ίντερνετ

 

Καλώς ήρθατε στο www.worldinfo.gr, ένα website αφιερωμένο στο κόσμο μας. Τα πάντα για το κόσμο μας. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr

INTERNETINFO © WORLDINFO.GR